HTML

A summer in the USA

Friss topikok

  • MA: Szia! Ez már jobban tetszett! Olyan élvezetesen irtal, h szinte ott éreztem magam. Talán még lesz ... (2008.07.20. 20:33) Julius 7. - Day off 1 - Philadelphia
  • Gerghu: Szia! Igyekszem behozni a lemaradast... (2008.07.19. 14:47) Június 18.
  • Gerghu: Egyebkent aki az indulatok szitja koztunk az Sam az office-team 18 eves tagja. Lekezelo, bunko, so... (2008.07.17. 19:58) Julius 5.
  • Gerghu: Igazabol hatalmasat rohogtunk rajta :) Ez van, azota budos a cipom :) (2008.07.17. 19:57) Julius 4. Fuggetlenseg napja
  • Sajti: Na szóval Nadal vs. Federer : 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7 :P (2008.07.09. 01:04) Julius 2-3

Linkblog

Julius 7. - Day off 1 - Philadelphia

2008.07.20. 18:36 Gerghu

Robi, Kati, Timi es en mentunk Phillybe. A busz 7:30-kor indult Mt. Poconos-bol, ez eleg koran van ezert taxit kellett hivnunk a buszallomasig. Magdanak a lengyel lanynak van egy honfitarsa az USA-ban aki epp taxis, es epp errefele dolgozik. O vitt ki minket, csupan 35 dollarert ami baratinak mondhato. A Grayhound busz sose volt hires pontossagarol, most se kellett csalodnunk, a 8 orai New Yorki busz hamarabb indult utnak. A buszon hideg volt, es miutan bekajaltunk a konyhabol elhozott cuccokbol en vegigaludtam az utat.

11-kor erkeztunk meg kedvenc jegkorongcsapatom otthonaba, ahol a paratartalom es hoseg a Rodoszival vetekszik. Terkep hianyaban utunkat a Varoshaza fele vettuk, hatha ott kapunk valami utbaigazitast. Szerencsere a szuvenirboltban a boltosneni ingyen felszerelt minket a belvaros terkepevel. Rovid egyeztetes utan kijeloltuk az utvonalat. Segitsegunkre volt ebben egy rendor, aki amint meglatta, hogy a terkepet bujjuk egybol megkerdezte hova akarunk eljutni es utbaigazitott minket.

Amultunk bamultunk a felhokarcolok lattan, Robi latszolag oromrohamott kapott es hangos "NE MAAAAR, FOTOOOO" kialtasok kozott amit csak lehetett lefenykepezett. Volt egy nagy setany, az osszes nemzet zaszlojaval. Termeszetes a magyarrol keszult fenykep, es higyjetek el megindito latvany volt, hogy anyanyelvunkon volt a zaszlo alatt kiirva: "Magyarország".

A nagy attrakcio termeszetes a Rocky szobor volt, mindannyian pozoltunk elotte. Ez volt az a pillanat amikor eloszor leszakadt az eso. Szerencsere a muzeum bejaratanal fedezekre leltunk es nem sokkal kesobb megjott a lila varosnezo busz, amivel a kikotohoz akartunk eljutni. 2$ volt jegy, megerte.

A kikotoben menetrendszeru fotozas a hiddal, hadihajoval. Ezutan az ujra szakadni kezdo eso miatt gyakorlatilag atfutottunk a varoson, megneztunk a torteneti nevezetessegeket, a parkot, az Independence Hall-t es Bell-t. Chinatown is nagyon lenyugozo volt: az utca egyik oldala teljesen megszokott amerikai kepet fest, mig a masik oldalon mar csak kinaiakat latni, es a feliratok se angolok mar.

Ezutan faradsagra hivatkozva inkabb beultunk egy pizzara a Dunkin` Donutsba, majd egy sorre a Hard Rock Cafe-ba. Allati jo hely, egyet ittunk es mindenkin meglatszott, a poharalatetet elkotottem emlekbe :). Ezutan meg vettunk kepeslapot, majd hazaindultunk busszal.

Gyakorlatilag vegigrohantunk a varoson, nem sokat lathattunk igy belole, de legalabb magunkba szivhattuk az amerikai milliot.

A buszut megint alvassal es ujsagolvasassal telt(termeszetesen amerikai nyelven).

Amikor megerkeztunk a varosba, meglepodve tapasztaltuk, hogy senki nem jott ertunk a taborbol :) De szerencsere hetfo a mozinap, es ebben a varosban van a mozi is. Igy rovid egyeztetes utan (Briannel, o a taborvezeto) bevittek minket is ingyen a fimre(uj Will Smith film) a gyerekekkel. Az dijtalan belepohoz popcorn es udito is jart. A mozi vegere mindannyian megbocsatottunk Mattnek amiert elfelejtett kuldeni ertunk valakit.

Igy eleg keson ertunk haza, a tobbiek aludni tertek, en meg kicsit beneztem az ebedlobe ahol a csehekkel toltottem az este nem tul hosszu hatramarado reszet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gergousa.blog.hu/api/trackback/id/tr60576926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MA 2008.07.20. 20:33:48

Szia! Ez már jobban tetszett! Olyan élvezetesen irtal, h szinte ott éreztem magam. Talán még lesz több ilyen lehetőséged és jobban is szét tudsz nézni. Pá:A.
süti beállítások módosítása